Wat is chiropractie?

Chiropractie is in 1895 ontstaan als holistische geneeswijze met als doel geluk en gezondheid te creëren door het zenuwstelsel te optimaliseren. Met chiropractie trachten we de oorzaak van het probleem te achterhalen en te corrigeren.

Wat is het zenuwstelsel?

Het zenuwstelsel bestaat uit volgende onderdelen:

Wat is de rol van de wervelkolom?

De schedel beschermt de hersenen, de wervelkolom omringt en beschermt het ruggenmerg. Buiten bescherming te bieden aan het zenuwstelsel is de wervelkolom ook verantwoordelijk voor het stimuleren van het ruggenmerg. Optimale beweging van de wervelkolom zorgt voor de correcte stimulatie van het zenuwstelsel.

Wist u dat:

  • Het genezingsproces van het lichaam wordt geleid door het zenuwstelsel?
  • Het lichaam zelf-genezend is?
  • De wervelkolom het zenuwstelsel (ruggenmerg) beschermt en stimuleert?
  • Wanneer wervels incorrect gepositioneerd staan en tegelijk zenuwirritatie veroorzaken (vertebrale subluxaties), dit de goede functie van het zenuwstelsel verstoort en daarmee ook het genezingsproces?

Invloed van subluxatie op gezondheid

Chronische subluxaties (wervels die incorrect gepositioneerd staan en tegelijk zenuwirritatie veroorzaken) hebben een negatief effect op de emotionele gezondheid door het verstoren van de normale werking van het zenuwstelsel. Dit kan prikkelbaarheid, depressie, concentratiestoornissen en een verminderd vermogen om met stress om te gaan tot gevolg hebben. De chiropractor corrigeert en normaliseert de functie van de wervelkolom, wat een positieve werking uitoefent op zenuwcentra die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van stresshormonen. Dit kan zich uiten als het vermogen om beter met stress om te gaan, betere concentratie en een gevoel van welzijn. Dit zijn slechts een aantal verbeteringen die je kan ervaren wanneer vertebrale subluxaties worden gecorrigeerd. Op deze 3D Spine Simulator krijg je een overzicht van het ruggenmerg met alle mogelijke wervelblokkades.

Praktijk Brasschaat

Sint Antoniuslei 51, 2930 Brasschaat,
tel. 03/283 72 50

routebeschrijving

Praktijk Antwerpen

Kiliaanstraat 14, 2000 Antwerpen, tel. 03/232 02 19

routebeschrijving

Praktijk Hamme

Weverstraat 29, 9220 Hamme,
tel. 052/47 67 13

routebeschrijving