Het team

Onze praktijk bestaat uit 3 ervaren chiropractors: Philip, Dean en Ben Corthier. Klik op onze foto om onze biografie te bekijken.

 

 

Ben Corthier

Ben Corthier is gediplomeerd chiropractor en heeft met onderscheiding de voltijdse Master of Chiropractic opleiding volbracht aan de Anglo-European College of Chiropractic te Bournemouth, Engeland.

Hij streeft naar het toepassen van de meest doeltreffende techniek. Hij reisde daarom naar Australië om de doeltreffendheid van Gonstead Technique te ervaren en te onderzoeken. Uiteindelijk koos toch voor Toggle Recoil Technique, de niche die z'n vader Philip Corthier, D.C. de voorbije 34 jaar en nog steeds tot op heden toepast en die ook zijn broer Dean Corthier, D.C. zich heeft in gespecialiseerd. Ben ervaart toggle recoil zelf als de meest doeltreffende chiropractische techniek wanneer het op hem wordt toegepast om zichzelf gezond te houden. Daarom koos hij zich daarin te specialiseren.

Ben is medeoprichter van de Scottish College of Chiropractic, de 6e chiropractische universiteit die in Europa zal opgericht worden in 2018 wordt in Edinburgh, Schotland. Hij werd gevraagd om er in de toekomst met regelmaat hands-on upper cervical specific toggle recoil techniek te onderwijzen en de traditionelle chiropractische werkwijze te helpen stabiliseren in Europa. Door de verregaande techniciteit en een tekort aan Doctors of Chiropractic die deze techniek hanteren en kunnen onderwijzen, is deze techniek eerder een zeldzaamheid binnen Europa geworden. Dit is een specialisatie binnen chiropractie die tot op heden in geen enkele Europese chiropractische universiteit meer tot in detail wordt aangeleerd door een sterk tekort aan mesnen die deze werkwijze hanteren.

Om te weten dat hij op de hoofdoorzaak corrigeert ontwikkelde hij een manier om de hoofdirritatie op het zenuwstelsel (primaire subluxatie) te onderscheiden van de compensaties. Ben noemde deze onderzoekstechniek Primary Subluxation Localisation. Met behulp van deze onderzoekstechniek en zijn jarenlange technische vergelijkingen persoon per persoon kwam hij tot het besef wat zijn collega's Barlett Joshua Palmer D.C., Philip Corthier D.C., Dean Corthier D.C., Sid Williams D.C. in het verleden al hadden vastgesteld; dat het grootste percentage van oorzakelijke irritaties op het zenuwstelsel, alsook op de wervelkolom en tussenwervelschijven een hoog cervicale oorsprong kennen op C1-C2 hersenstam (bovenaan de nek onder de schedel aan de hersenstam) en dat de resultaten afhangen van hoe specifiek de zenuwirritatie daar kan worden gelokaliseerd en gecorrigeerd, en enkel wanneer nodig. Daarom koos hij om zich te specialiseren in Upper Cervical Specific Toggle Recoil Technique, wat de volgens Ben de meest doeltreffende, meest verregaande en meest specifieke techniek is die chiropractie te bieden heeft om oorzakelijke zenuwirritaties op de hersenen en het ruggenmerg vrij te maken en de wervelkolom alsook tussenwervelschijven de kans te geven naar de oorzaak te genezen.

In het verleden is Ben opgetreden als deskundige met betrekking tot whiplash ongevallen en volgde hij een tijd professionele sporters op. Uiteindelijk besloot hij om zich volledig te concentreren op de technische analyse en correctie van letselschade en het optimaliseren van herstel en gezondheid door zenuwirritatie uit de hersenstam te elimineren in zijn praktijk te Brasschaat.

Toggle Recoil Technique is in het begin van de 20ste eeuw ontwikkeld door de zoon van de stichter van chiropractie, Barlett Joshua Palmer, D.C. Deze persoon heeft deze techniek ontwikkeld en laat Ben vandaag toe verregaande letsels te klaren. Daarom wenst Ben deze persoon aan te halen voor de kunde die hij heeft nagelaten. Palmer onderwees Upper Cervical Specific Toggle Recoil Techniek in de eerste Chiropractic College in de geschiedenis, zijnde Palmer School of Chiropractic te Davenport, Iowa, USA. Deze werd later Palmer College of Chiropractic genaamd, waarvan Ben en Dean's vader Philip Corthier D.C. gradueerde in 1981. Met deze techniek werd Ben sinds hij opgroeide tot op de dag van vandaag opgevolgd en laat hij zich ook door zijn broer nakijken en vice versa. Hij weet daarom exact hoe aangenaam deze werkwijze aanvoelt en wat de mensen die hij helpt ervaren wanneer hij deze techniek voor hen uitvoert om hen erdoor te krijgen.

Ben is samen met zijn broer en vader dan ook fier om samen chiropractie in België met hart en ziel te kunnen ondersteunen met hun gezamenlijke 49 jaar werkervaring in Upper Cervical Specific Toggle Recoil Technique.

Praktijk Brasschaat

Sint Antoniuslei 51, 2930 Brasschaat,
tel. 03/283 72 50

routebeschrijving

Praktijk Antwerpen

Kiliaanstraat 14, 2000 Antwerpen, tel. 03/232 02 19

routebeschrijving

Praktijk Hamme

Weverstraat 29, 9220 Hamme,
tel. 052/47 67 13

routebeschrijving